zaridah's FotoPage

By: zaridah jalal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Tuesday, 13-May-2008 20:25 Email | Share | | Bookmark
Week 2 - surviving !

tengah tunggu bas
sunday market
cute chairs!
View all 21 photos...
Dah masuk minggu ke 2 di Adelaide, and I'm counting on days to come home. Dah jemu dengan food kat sini, asyik makan ayam, tuna, sosej and telur. These four ingredients nilah dipelbagaikan menu tiap hari utk dimakan dengan roti and nasik. Huhu.....



Last weekend sempat ke Port Adelaide. Apa yang ada kat sini ek?? Pagi2 dah bangun and bersiap2. Naik bas ke city, Sue and Fifi fetch depan bas stop uni. Terus pegi Port, jauh jugak le tempat tu.....ada la makan masa 30 minutes kut. Sampai sana ada Sunday market, so jenjalan kat situ tengok apa2 yg menarik. Macam2 collectibles and barang2 antique ada kat sini, macam Flea Market di Amcorp Mall. Dah habis jalan, pegi beli tiket utk boat cruising. It's a two hour cruise. Ingatkan kejap je, rupanya lama gak. Ramai gak atas bot tu, mostly locals la. And finally apa yang dicari2 muncul jugak akhirnya......dolphins!!! Yeah....dapat tengok live ! Siap melompat2 lagi bila bot lalu ! Malangnya, masa dolphin tu tengah lompat tinggi, x sempat nak capture that moment!
Anyway, kira berbaloi la naik cruise ni, harga tiket pun x mahal la...AUD3.5 utk adults. Ok le tu kan!

Enjoy the pix!


Thursday, 8-May-2008 07:54 Email | Share | | Bookmark
On the way to work...

lepak2 uni adelaide
salah satu bangunan uni adelaide
main road, north terrace
View all 6 photos...


Tuesday, 6-May-2008 11:20 Email | Share | | Bookmark
Adelaide....I'm here!

rumah sewa ku
front view
salam peeps...

setelah memikir panjang, i've decided utk bukak akaun fotopages ni....lbh mudah update foto compare tu blogspot yg memerlukan prosedur2 yg melecehkan....

alhamdulillah selamat tiba di adelaide pada pagi ahad lepas. rakan cyber, adik suriani, student medic 3rd year uni of adelaide datang menjemput di airport. terus dibawaknya ke rumah dia di cowandilla...tak jauh dari airport. tiba di rumah....siap breakfast nasi goreng lagi dgn hsemate sue. thanx sis!

dah rehat sekejap, sue hantar ke rumah sewa di hampstead gardens. jauh jugak dr cowandilla...sebelum tu sempat singgah kat halal meat shop, beli ayam 2 ketul utk stok sebulan (hehe!), then gi survey dulu kat kent town lokasi BOM. BOM cawangan SA ni terletak kat hujung college road. alamatnya jauh jugak le kena berjalan dari main road nnt. sesampai di rumah sewa, dua orang hsemate dah sedia menanti, hazlin and beatrice, student medic juga satu kelas dgn sue. lepas freshen up, kita orang gi balik cowandilla amik hsemate sue, then terus gi ikea. dari jauh aku sampai gak di ikea adelaide !

konsepnya x jauh beza dr ikea mutiara damansara...nama pun satu company. bebudak ni gi shopping dining table. lepas hantar table ke rumah, di bawak pulak ke myers shopping mall di area marion. mak aiii...first day kat adelaide dah jauh aku berjalan dibawak budak2 ni! tapi aku ok jek...walaupun dah start terasa penat. dlm myers ni best jugak...teruja betul bila nampak perfume sale for mother's day! perfume gift set boleh dapat bwh rm100!! susah nak dapat kat mesia ni!! ni kena datang lagi ni....

after doing some groceries...i end up spending aud100 kat sini....selain groceries (utk stok makan kat sini), gi beli sim card vodafone and tiket bas. kat sini tiket bas kena beli weekly. since tak dapat diskaun (sbb bukan student ) kena la caj aud 26.90 utk 5 day use. mahal beb!

that's it stori utk first day....will update the stori more often!


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net